We besteden onze vrije tijd allemaal anders

Vrije tijd is een belangrijkere factor in je leven dan je misschien zal denken. Iedereen heeft voldoende vrije tijd nodig om te ontspannen en de batterij weer op te laden. Je weet het natuurlijk al lang, een succesvolle carrière, een hoger salaris en meer spullen maken je niet echt gelukkiger, ze maken alleen het leven een stukje makkelijker. Maar waar word jij zelf nou wel echt gelukkig van? Vrije tijd. Veel mensen zijn graag bereid zijn om een beetje geld in te ruilen voor wat meer tijd. Hetzij door te betalen voor een bepaalde service, waardoor je meer vrije tijd krijgt of gewoon door wat minder te werken. Maar wat is dan de ultieme balans tussen werk en vrije tijd om je optimaal gelukkig te voelen. Gemiddeld genomen blijkt dat dit 2,5 uur per dag is. Als je minder vrije tijd per dag hebt kan je eerder gestrest raken en heb je te veel vrije tijd dan kan de verveling toe gaan slaan. Dus door ervoor te zorgen dat je geen stress van geld hebt maar ook genoeg vrije tijd kan nemen is een goede balans nodig. Beleggen is hier een goede optie voor.

Leuke activiteiten

En waar besteden we onze vrije tijd in de avonduren en de weekenden dan aan? Je kent vast wel de meest voorkomende vrijetijdsbestedingen. Televisiekijken, lezen, sporten en andere hobby’s uitoefenen. Maar steeds meer in opkomst zijn de wat meer spectaculaire activiteiten waar je misschien niet meteen aan denkt. Je hebt er vast wel eens van gehoord de gezamenlijke activiteiten waar teambuilding centraal staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuke escape room doen met vrienden of familie. Spanning en sensatie zijn dan gegarandeerd. Zo heb je toch genoeg vrije tijd en werk je ook nog is aan de band met je familie en vrienden.

Beleggen

Iets wat de afgelopen jaren erg populair is geworden en voornamelijk onder jongeren is beleggen. En dan hebben we het vooral over beleggen in crypto en bitcoin. Maar wat is dit nou eigenlijk? Op de Forex kan je hier heel veel informatie over krijgen. Maar wij leggen het je ook alvast een beetje uit. Je investeert in een digitale cryptocurrency. Volgens insiders zou dit een vervanger van de ‘ouderwetse’ valuta als de euro en dollar moeten worden. Al je geïnvesteerde geld staat online in een digitale wallet of een offline wallet in de vorm van een speciale USB stick. Je kunt naast het aankopen van de munt ook handelen in een CFD. Dit zijn financiële contracten die zich baseren op de prijs van Bitcoins. Je kunt ervoor kiezen om Bitcoins voor langere tijd aan te houden of dagelijks op zoek te gaan naar een goede prijs om te kopen en/of verkopen van de munten. Dit heeft dan weer te maken met de huidige Pips.