De leukste manieren om herinneringen te bewaren

Je fijnste herinneringen op een bijzondere manier bewaren, wie wilt dat nu niet? Het afgelopen anderhalf jaar hebben we ons leven anders moeten inrichten dan hiervoor en dat heeft bij veel mensen tot realisatie geleidt van wat zij nu eigenlijk allemaal hebben. Een liefdevol gezin, een speciale vriend of vriendin en een te gekke familie. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar manieren om de dierbare herinneringen die ze deze periode maken, op een bepaalde manier te bewaren. Natuurlijk kun je af en toe door je foto-app scrollen om een kleine trip down memory lane te maken, maar er zijn veel leukere manieren. Een aantal tips lees je in dit artikel.

Bloemen bewaren

Een herinnering en mooie woonaccessoire ineen, dat kun je maken met behulp van epoxy. De bloemen van je trouwboeket kun je op deze manier nog een tijd bewaren. Na de bruiloft bewaar je de bloemen vaak nog even, maar na een paar dagen worden ze bruin en dor en belanden ze toch in de prullenbak. Dat is zonde en niet nodig, want met epoxy kun jij je trouwboeket wel voor een aantal jaar bewaren. Met een beetje voorbereiding en de juiste spullen is het vrij eenvoudig om bloemen in epoxy te gieten. Knip de steel van de bloemen zo dicht mogelijk bij de kop af en laat de bloemen goed drogen. Dit doe je door ze in silicagel te leggen. Hierna giet je een laag epoxy in een mal dat je laat uitharden. Leg hier vervolgens de bloemen op en giet de rest van de mal vol met de epoxy. Laat ook dit uitharden en tada, je nieuwe woonaccessoire en mooie herinnering is daar!

Traditioneel fotoalbum

De meest bekende manier om foto’s te bewaren is het traditionele fotoalbum. En dat is niet voor niets, want het is heerlijk om op een koude winterdag met een kop thee weer eens door je oude foto’s te bladeren. Hoe je het fotoboek inricht kun je helemaal zelf bepalen. Wat tegenwoordig handiger is dan foto’s afdrukken en deze zelf in het boek plakken, is om digitaal je fotoboek al helemaal klaar te maken en deze in een keer te laten drukken. Maak er een creatief geheel van of houd het juist minimalistisch, helemaal wat je zelf wilt.

Wanddecoratie

Waar je met epoxy al een mooie woonaccessoire kunt maken, kun je dat ook voor aan de wand doen. Er zijn verschillende manieren om je tofste foto’s te laten drukken op bijvoorbeeld plexiglas, dibond, canvas, forex of hout. Hiermee kun je jouw woning versieren met de mooiste wanddecoratie. Kies voor een groot model of combineer juist een aantal kleinere foto’s. Met een simpele blik op de muur waan jij je weer helemaal in het moment van de foto, hoe fijn is dat!