Een bakfiets is de perfecte oplossing voor in de stad

Woon je in de stad en wil je én de kinderen naar school brengen, boodschappen doen én tussendoor nog even een theetje doen met een vriendin? Dan kun je er natuurlijk voor zorgen dat je de tijd neemt en telkens weer heen en weer fietst of met het openbaar vervoer gaat of een combinatie maakt van auto, openbaar vervoer en fiets. Dat zou toch makkelijker moeten kunnen, zou je denken. En dus is die oplossing er. Je schaft gewoon een mooie bakfiets aan en je kunt alles tegelijk. Je kunt zelfs nog kiezen voor een elektrische bakfiets of een gewone. Hoe dan ook: op een bakfiets kun je prima uit de voeten in de stad!

Een bakfiets is niet meer zo log als vroeger

Een ouderwetse bakfiets was een drama om te kunnen besturen. Alleen al voor je goed en wel op weg was was je al moe. Laat staan dat je ook nog eens kinderen, boodschappen en huisdieren zou moeten meenemen. Gelukkig zijn de bakfietsen van nu lichtgewicht en gemakkelijk te besturen. Ze zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en met verschillende bakken voorop. Of je er nu kinderen veilig in wilt vervoeren of alleen je boodschappen of de kerstboom in wilt meenemen, het kan allemaal.

Zorg voor een veilige zit voor de kinderen

Wanneer je met kinderen op pad gaat, of dat nu met de bakfiets of met de auto is, je hebt dan niet alleen de verantwoordelijkheid voor jezelf, maar ook voor de kinderen die je vervoert. Het is dus uitermate belangrijk dat ze een goede, veilige zitplaats hebben. Je kunt accessoires kopen om je kinderen goed te laten zitten en ze veilig op hun plek te houden. Ook een zeil voor over de bak behoort tot de mogelijkheden. Zo zitten je kinderen droog en blijft ook de bak goed droog en uit de wind.

En wat denk je van de verzekering?

Een verzekering afsluiten doe je niet zo vaak voor een fiets, maar een bakfiets is toch net even van een andere orde. En van een andere prijsklasse. En dus kan het heel verstandig zijn om een goede verzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd tegen diefstal en schade. Natuurlijk is het ook erg belangrijk dat je er zelf alles aan doet om te voorkomen dat je fiets wordt gestolen. Een van de eerste accessoires die je moet aanschaffen is een goed slot voor deze fiets. De verzekering zal hier ook zeker om vragen.