Hoe verwijder je een rode wijnvlek uit een wit overhemd?

Herken je het moment dat je lekker aan het eten bent? Rood wijntje erbij. Je zit heerlijk te genieten tot op het moment dat er iemand naast je iets verder weg van de tafel wilt pakken. Je ziet het al gebeuren je wilt nog naar je wijnglas grijpen, maar het is al te laat. Er zit al een hele rode vlek op je witte overhemd. O nee he! Wat moet je nu daar toch aan doen? Dit kan toch niet? Nu zal je het wit overhemd moeten weggooien. Of toch niet? Er zijn mogelijkheden om een rode wijnvlek uit een wit overhemd te halen. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Witte wijn

Je zal misschien denken dat dit iets is wat ze vroeger voor de grap het hebben verzonnen, maar het is echt zo. Met witte wijn kun je een rode wijnvlek uit je wit overhemd halen. Als eerste moet je er voor zorgen dat de wijnvlek op je wit overhemd droog is. Dit doe je door te deppen met keukenpapier. Wanneer de wijnvlek droog is gooi je er gekoelde witte wijn over de vlek in het wit overhemd heen. Stop hem daarna in de wasmachine en je wit overhemd is weer zo goed als nieuw.

Het gebruiken van zout

Naast de witte wijn kun je ook zout gebruiken om een rode wijnvlek uit je wit overhemd te krijgen. Dit doe je door koud water op de wijnvlek te gooien. Vervolgens bestrooi je de plek met zout. Laat dit een tijdje intrekken. Na dat het is ingetrokken kun je het zout er vanaf halen en je wit overhemd ziet er weer zo goed als nieuw uit. Het is wel aan te raden om hem daarna in de wasmachine te gooien. Hierdoor zal de vlek nog beter verdwijnen en heb je zeker al het zout uit je overhemd.

Wanneer je knoeit met rode wijn op een wit overhemd denk je meteen dat alles voorbij is. Dat is heel erg begrijpelijk, maar gelukkig is dat niet zo. Er zijn namelijk verschillende manieren om een rode wijnvlek uit een wit overhemd te krijgen. Dit doe je door bijvoorbeeld witte wijn over de rode wijn heen te gooien. Ook kan zout helpen bij het eruit halen van een rode wijnvlek uit een wit overhemd. Het zout trek namelijk de wijn uit het overhemd. Het lijken net goocheltrucs en daarom is het zeker goed om dit in de praktijk te gebruiken als je hier mee te maken krijgt.