De voordelen van elektrisch fietsen

Elektrische fietsen zijn de perfecte oplossing voor mensen die de voordelen van fietsen willen zonder zich zorgen te hoeven maken over vermoeidheid. Ze bieden een geweldige training (ja, echt waar!), terwijl je ook snel en gemakkelijk langere afstanden kunt afleggen. Bovendien kan een elektrische fiets nuttig zijn voor ouderen of mensen met gezondheidsproblemen die moeite hebben met gewoon fietsen. In deze blogpost gaan we dieper in op de voordelen van elektrische fietsen.

Sneller van A naar B

De voornaamste reden waarom de elektrische fiets steeds populairder wordt onder Nederlanders, is omdat het je veel sneller en gemakkelijker van A naar B brengt. Met een elektrische fiets ga je razendsnel, maar nog wel met een snelheid waardoor het redelijk veilig in het verkeer is. Wat prettig is aan elektrisch fietsen, is dat je niet zoveel moeite hoeft te doen om vooruit te komen als er veel wind tegen staat, of als je door heuvelachtig landschap fietst. Veel mensen stappen over op de elektrische fiets als ze het zat zijn om elke dag lange afstanden hard te moeten trappen met hun gewone fiets, maar het fietsen liever niet willen omruilen voor een scooter of bromfiets. Ons land staat nou eenmaal bekend als fietsland, logisch dus dat de nieuwste soort fietsen het goed op de markt doen!

Milieuvriendelijk vervoersmiddel

Nog een reden waarom elektrisch fietsen zo populair is, is omdat het een milieuvriendelijke manier van vervoer is. Fietsen is sowieso veel beter voor het milieu dan een scooter of auto, maar als gewoon fietsen teveel moeite kost en je liever niet gelijk veel geld uit geeft aan een elektrische scooter of auto, dan is een elektrische fiets een goede middenweg. 

Goed voor de gezondheid

Ondanks dat het je lichaam veel minder moeite kost om op een elektrische fiets te fietsen, is het alsnog een zeer goede en actieve vorm van lichaamsbeweging. Mensen denken vaak bij elektrische fietsen dat dat niet het geval is, en zijn bang als ze overstappen dat ze niet meer aan voldoende lichaamsbeweging per dag komen. Maar dat valt reuze mee. Je werkt alsnog je beenspieren goed en als je graag een wat zwaardere workout wilt, kun je de versnelling van je fiets aanpassen waardoor je alsnog harder moet trappen om vooruit te komen. Bovendien ben je met elektrisch fietsen in de buitenlucht, en dat is altijd goed voor de gezondheid.

Geschikt voor ouderen en mensen met gezondheidsklachten

Elektrische fietsen zijn een top uitkomst voor ouderen en mensen die wat slechter ter been zijn, waardoor gewoon fietsen te zwaar voor ze is. Met een elektrische fiets kun je zorgeloos genieten van fietsen als activiteit, en ben je van niemand afhankelijk om van A naar B te komen. Met je elektrische fiets kom je er gemakkelijk zelf.