Een gezellig kerstdiner

Helaas ziet aankomende kerst er waarschijnlijk weer erg anders uit dan voorgaande jaren. Waarschijnlijk had je al heel wat gepland wat nu misschien niet meer door kan gaan. Maar ondanks alle maatregelen en veranderingen is het toch belangrijk om er het beste van te maken. Waarschijnlijk zal je de kerst in de avonden thuis door brengen en dan is een lekker kerst menu niet missen natuurlijk! Misschien heb je het geluk dat je 1 van de gasten bent en dus alleen maar hoeft te smikkelen van al het eten. Maar als jij de gene bent die het kerstdiner dit jaar gaat verzorgen is het goed om hier op tijd aan te beginnen. Als je al gewend bent om bijvoorbeeld voor je hele gezin te koken zal dit niet zo heel moeilijk worden, maar ben je dit totaal niet gewend dan is het een hele klus.

Uitpakken!

Hou je van uitpakken met de feestdagen? Bereid dan een hele tafel vol met lekkere kleine hapjes. Dan kan iedereen zelf kijken wanneer hij wat eet en heb je meer het idee van een borrel dan van een formeel kerstdiner. Hiervoor kan je bijvoorbeeld kaas kopen of een raclette kaas kopen. Een aantal lekkere hammetjes en verschillende soorten worstjes staan ook altijd erg goed op een borrelplank. Wissel dit af met warme hapjes zoals bladerdeeghapjes en gehaktballetjes en kipspiesjes. Eindig de avond met een tafel vol met kleine dessertjes en je kerst van 2021 is helemaal geslaagd.

Standaard menu

Als je van standaard en basic houdt dan is een standaard kerstmenu iets voor jou! Met zo’n menu weet je ook zeker dat het bij iedereen in de smaak valt. Dit is ook geschikt voor de mensen niet al te best zijn in koken en wat dus eenvoudig te bereiden is. En onder eenvoudig verstaan we niet alleen makkelijk te maken, maar ook eenvoudig voor te bereiden. Zodat je met kerst niet al te lang in de keuken hoeft te staan. De meeste van deze gerechten kun je al 1 of 2 dagen eerder klaarmaken. Op de dag zelf hoef je dan alleen nog af te maken, op te warmen of te decoreren. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke garnalencocktail als voorgerecht. Makkelijk van te voren te maken in mooie amuseglaasjes. Als hoofdgerecht een lekker stukje vlees of vis met wat gegrilde groente en zoete aardappelfriet. Op het laatste moment nog even alles opbakken en je bent al klaar. Na al dat lekkers zitten de meeste mensen al aardig vol, en dan moet het dessert nog komen…Met een lekker bolletje ijs zit je eigenlijk altijd wel goed.