4 Redenen waarom boksen zo goed voor je is

Als je wilt gaan sporten dan moet je ook nog gaan kiezen wat je dan precies wilt gaan doen. Er zijn mega veel sporten en toch moet je een keuze gaan maken. Als je een teamsport wilt doen dan kun je denken aan voetbal of hockey. Je kunt gaan hardlopen of thuis workout video’s gaan volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan boksen. Je kunt dit doen door echt lessen te nemen, maar je hebt ook de optie om een bokszak te kopen. Bokszakken zijn een goede investering als jij echt serieus wilt gaan sporten. Niet alleen is het leuk om te boksen, maar het is ook nog een super goed voor je.

1. Krijg een betere conditie

Als eerst krijg je van boksen een veel betere conditie. Je uithoudingsvermogen verbetert en je kunt steeds langer doorgaan. Als je dus op een hoog tempo gaat boksen met een bokszak dan is dit relatief erg zwaar en dit zorgt voor een betere conditie. Je moet leren om nog net even door te gaan wanneer je het gevoel hebt dat je niet meer kunt. Door dan door te gaan verbeter jij je conditie.

2. Perfecte manier om van stress en woede af te komen

Ook is boksen een perfecte manier om van stress en woede af te komen. Je bent altijd druk en de hele dag blijven er dingen door je hoofd geen spoken. Als je hier even een pauze van nodig hebt kun je aan de hand van een bokszak alles even eruit rammen. De training is zo intensief dan je even met je gedachte alles eruit kunt slaan.

3. Kracht- en spieropbouw 

Dat is het nog niet, want boksen werkt ook ideaal als je meer wilt trainen op kracht en spieren. Tijdens het boksen is een groot deel van je lichaam in beweging, maar vooral je armen worden erg goed getraind. Je kunt in je warming up nog werken aan dingen als buikspieren en zo is het een complete workout.

4. Techniek controleren en verbeteren

Als laatst kun je door te boksen met bokszakken ook je techniek verbeteren voor boksen met mensen. Een bokszak laat namelijk perfect je zwakke punten zien en hier kun je vervolgens dan weer op gaan trainen. Op deze manier blijf jij je verbeteren. Als dit allemaal klinkt als iets wat perfect past bij jou dan is het misschien tijd om eens te gaan kijken naar bokszakken.