Familievakantie in Nederland

Familievakantie in Nederland

Een weekje heerlijk genieten met familie. Wie wil dat nou niet? Heel het jaar door is iedereen natuurlijk hartstikke druk. Je neefjes en nichtjes doen hun best op de middelbare school, ooms en tantes werken en jij hebt natuurlijk ook allerlei verplichtingen. Toch is er altijd wel tijd om leuke dingen te ondernemen, zoals een familievakantie. Waar gaan jullie heen? Kiezen jullie voor het bezichtigen van de Hunebedden in Drenthe of wandelen jullie liever door de pure natuur op Ameland?

Hunebedden in Drenthe

Helemaal toe aan een gezellige vakantie met de familie? Dan is Drenthe de perfecte bestemming. Hier geniet je van de rustige, maar indrukwekkende natuur. Ook neem je een kijkje in het verleden wanneer je de Hunebedden bezoekt. Dit zijn grafkamers die dateren uit de prehistorie. Voor zowel jong als oud een interessante ervaring. En als je wat te weten wil komen over Drenthe zelf, dan is het Drents Museum een echte aanrader. Nog meer inspiratie? Het internet staat vol met leuke tips. Van shoppen in Assen naar fietsen door het platteland tot meer leren over het boerderijleven in Drenthe. Iets wat overigens niet mag ontbreken aan je Drentse vakantie is een groepsaccommodatie Drenthe. Wees er op tijd bij, want de leukste verblijven zijn altijd al snel volgeboekt. 

Varen door Friesland

Kleine dorpjes met haventjes, bootjes op het water en ontzettend veel interessante musea. Klinkt dit als muziek in de oren, dan is Friesland de perfecte bestemming voor een familievakantie. Kun jij wel wat vakantietips gebruiken voor je volgende tripje naar Friesland? Een activiteit die je niet kunt missen, is het varen over de prachtige wateren. Friesland bestaat namelijk voor ongeveer de helft uit water, dus het is een echte aanrader om het water op te gaan. Dit kan je doen met een gehuurd bootje, maar het is ook een idee om de omgeving met een kano of SUP te ontdekken. Naast activiteiten op het water, kun je op het land ook van alles beleven. Zo zijn er vele musea. Denk bijvoorbeeld aan het Koninklijk Eise Eisinga Planetarium, wat de woonplaats was van een genie die zich al op zijn 15e bezighield met sterrenkunde en wiskunde. Of bezoek samen met de kids het Natuurmuseum Fryslân waar je kennismaakt met speciale organismen en tevens experimentjes kunt uitvoeren. 

Wandelen op Ameland

Wil je het eens helemaal anders aanpakken tijdens de vakantie? Dan is het misschien wel een leuk idee om naar Ameland af te reizen. Huur een groepsaccommocatie Ameland en neem samen met je familie de boot naar dit prachtige eiland. Er valt veel te ontdekken en je kunt er leuke activiteiten ondernemen. Zo zijn er verschillende wandelroutes die je kunt uitproberen. Laat je verrassen door de schelpenpaadjes, indrukwekkende duinen, zandweggetjes en nog veel meer. En als je dan toch op Ameland bent, is het eigenlijk ook wel leuk om een zeiltocht te doen op de Waddenzee. Zo beleef je het eiland op een unieke manier, namelijk vanaf het water. Ook zijn er verschillende musea die je kunt bezoeken die je meer vertellen over de cultuur en geschiedenis van het eiland.