3x prachtige motorroutes binnen Europa

Motorrijden geeft een gevoel van ultieme vrijheid. Je zit op een voertuig, voelt de wind langs je flanken blazen en je kunt gemakkelijk tussen het autoverkeer doorstomen. Mensen die gek zijn op motorrijden, zijn dat met een reden. Als je een motor hebt, is er niets leuker dan kilometers maken. Zeker als je een motor hebt die geschikt is voor lange afstanden, kan het het gevoel van vrijheid versterken door je motorkoffers te pakken, een rugzak op te doen en voor een paar dagen, weken, misschien zelfs wel maanden, gewoon lekker de weg op te gaan en wel zien waar je uitkomt. Europa is daar bij uitstek een geschikt continent voor. Daarom gaan we het in deze blogpost hebben over een aantal van de mooiste motorroutes in Europa.

Alles van tevoren goed geregeld

Voordat je met de motor op pad gaat, is het belangrijk dat je de conditie van je motor goed checkt en zorgt dat je alle praktische zaken op orde hebt, zoals je motorverzekering. Moet je deze nog regelen? Dan is je motor all risk verzekeren zeker een goede optie. Er zijn verschillende verzekeringen waar je uit kunt kiezen, daarom kun je het beste online je motor verzekering berekenen om te zien welke verzekering het beste bij jou past en binnen jouw budget valt.

De Duitse Eiffel

Een prachtige motorroute wat dichter bij huis, is de Duitse Eiffel. Dit is een heel mooi gebied waar je genoeg kansen geboden wordt om tussenstops te maken om de bezienswaardigheden te bewonderen. Zo vind je in de Duitse Eiffel een hoop mooie, historische plaatsjes, zoals Nürburg, waar je bovendien prachtige oude kastelen en burchten kunt bezoeken. Ook vind je er de Hohe Acht, een mooi uitzichtpunt en met 747 meter het hoogste punt van de Eiffel. Bovendien kun je in het zuiden kilometers rijden langs de Moezel en tussendoor stoppen bij wijngaarden en het mooie plaatsje Cochem.

De Noorse Trollenroute

De mooiste motorroute van Europa is voor velen toch wel de Trollenroute in Noorwegen. De naam klinkt natuurlijk al fantastisch en sprookjesachtig, en dat is deze route ook echt. De Trollenroute is zo'n 20 km lang en telt elf haarspeldbochten die redelijk uitdagend zijn. Het uitzicht en landschap langs deze route zijn werkelijk spectaculair. De Trollenroute is als motorroute echt een droom voor iedere motorrijder en deze mag dan ook zeker niet van je bucketlist ontbreken.

Mooie routes in eigen land

Natuurlijk telt Europa nog veel meer mooie motorroutes, maar je hoeft voor een mooie tocht niet eens de grens over. Nederland heeft zelf namelijk ook een aantal prachtige motorroutes die een genot zijn voor iedere motorrijder. Zo kun je met je motor vanaf Harderwijk beginnen aan de 133 km lange tocht door de bosrijke Veluwe. In het Overijsselse Twente kun je terecht voor een leuke en mooie route met veel bochten, en natuurlijk is het ook heerlijk om gewoon lekker over de Nederlandse dijken te toeren.