Een nieuwe heftruck of toch een gebruikt exemplaar?

In veel bedrijven kun je niet meer zonder heftruck. Of het nu gaat om het laden van materialen of het lossen van vrachtwagens of schepen, je kunt niet zonder. Ook voor het hoog wegzetten van voorraden in het magazijn kun je heel goed een heftruck gebruiken. Toch zul je een keuze moeten maken wanneer je een nieuwe heftruck nodig hebt. Zo moet je, bijvoorbeeld, bepalen of dit perse een nieuwe heftruck moet zijn of dat het ook om een gebruikt exemplaar mag gaan. Dit kan afhankelijk zijn van je beschikbare budget, maar ook van het feit of je een extra heftruck nodig hebt die alleen gebruikt wordt wanneer het heel erg druk is.

Een heftruck op diesel of op elektriciteit?

Of je kiest voor een heftruck op diesel of op elektriciteit is afhankelijk van of je het apparaat binnen of buiten gaat gebruiken. Heb je een handige oplossing nodig voor in je magazijn? Dan kies je een exemplaar op elektriciteit. Deze heftrucks zijn flink stiller en zorgen niet voor uitlaatgassen. Ze zijn dus veilig om binnen te gebruiken. Heb je een heftruck nodig voor buiten? Voor in de bouw of in de landbouw? Dan heb je een steviger apparaat nodig. Je kiest dan een exemplaar op diesel.

Ben je fan van een bepaald merk?

Ook dan kun je een nieuw of gebruikt exemplaar vinden van precies dat merk. Heb je een oud exemplaar staan en wil je er zo'n zelfde machine bij? Dan kun je wellicht beter gaan voor een gebruikt exemplaar van hetzelfde merk. Zo heb je altijd reserveonderdelen op voorraad en dat is natuurlijk altijd een goede oplossing. Wil je liever een nieuw exemplaar? Ook dan kun je online terecht. Je kunt een nieuwe heftruck bestellen via de website. Wil je niet te lang wachten op de levering? Dan kun je wellicht beter gaan voor een jong gebruikt exemplaar.

Wil je jouw materieel verkopen?

Stop je met je bedrijf of sla je een andere weg in en heb je materieel over? Dan is het zonde om dit te laten staan. Het wordt er immers niet beter van als het stil staat en de kans krijgt om te gaan roesten. Maak goede foto's van je apparaten en zet er goede beschrijvingen bij. Zorg dat je altijd een eerlijke voorstelling geeft van de staat van je machines, zo kun je de apparaten goed verkopen en win je het vertrouwen van potentiële kopers. Dat kan ook in de toekomst van belang zijn.