Is een reisje Antwerpen in het vizier?

Antwerpen is een stad in België. Met 510.000 inwoners is het zelfs de grootste stad wat het land te bieden heeft. Het is er groots en prachtig, maar geen plek waar Nederlanders snel naartoe zullen gaan op vakantie. Waarom is dat eigenlijk? Om ervoor te zorgen dat er in de toekomst meer reisjes Antwerpen worden geboekt, is hier een lijstje met de redenen om te gaan.

De Grote Markt

Een goede plek om te beginnen, is in het centrum. Centraal in Antwerpen ligt de Grote Markt, een groot plein omringd door allerlei mooie bezienswaardigheden. Er zijn talloze oude gildehuizen te zien, die iets weghebben van de Amsterdamse gevels die we kennen. Gelukkig zitten er wel nog verschillen in, dus deze huizen kunnen nog volop bewonderd worden, ook voor Amsterdammers. Naast de gildehuizen zijn er genoeg terrasjes te vinden waar genoten kan worden van een lekker drankje en alle mensen die zelf over de Grote Markt heen lopen. Vanaf het plein kan het zestiende-eeuwse Stadhuis van Antwerpen bekeken worden. Dit gebouw wordt gezien als één van de mooiste renaissancegebouwen van de Lage Landen. Dat moet wat waard zijn!

Kerken

Als er iets is waar Antwerpen genoeg van heeft, dan zijn het wel kerken en kathedralen. Denk bijvoorbeeld aan de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, die met haar 123 meter lange toren ver boven de stad uitsteekt. Doordat het op verschillende momenten is gebouwd, zijn er verschillende stijlen in de vinden. Ook de Sint-Andrieskerk, de Sint-Jacobskerk, de Sint-Pauluskerk en de Sint-Joriskerk, onder andere, zijn zeker een kijkje waard voor wie het interesseert.

ZOO

Midden in Antwerpen staat de zoo. Dit is een dierentuin wat stamt uit de negentiende eeuw. Hierdoor is het één van de oudste dierentuinen ter wereld. Er zijn veel exotische dieren te vinden, zoals verschillende apensoorten, pinguïns en nijlpaarden. Niet alleen is het leuk om naar de dieren te kijken, ook de dierentuin zelf ziet er prachtig uit.

Musea

Er bestaan zo veel verschillende musea in Antwerpen, dat er sowieso voor iedereen wel een leuke te vinden is. Het Rubenshuis is er voor iedereen die geniet van schilderkunst. Er zijn beelden en schilderijen te zien van Peter Paul Rubens, die in het huis heeft gewoond, maar iemand leert ook over de woon- en werkomgeving van Rubens en tijdsgenoten.

Is bier meer jouw ding? Gelukkig! Er is een brouwerij te vinden waar interactieve tours worden gegeven. Het geeft inzicht in hoe bier wordt gemaakt en kunnen er een aantal soorten geproefd worden.

Voor mensen die toch wat meer geïnteresseerd zijn in hoe het leven was in de dertiende eeuw, kan ’t Steen bezocht worden. Dit is een oude burcht, wat eerst als gevangenis diende. Sinds de negentiende eeuw is het omgetoverd tot een museum, waar allerlei interessante historische feitjes verteld worden.

Hotel

Met al deze bezienswaardigheden om te bekijken, wordt het een drukke dag. Een optie is natuurlijk om een hotel Antwerpen te zoeken en er wat langer te overnachten. Dit hoeft echt niet duur te zijn! Zo kan er op het gemak gekeken worden naar alles wat Antwerpen te bieden heeft.