Dozen kopen voor mijn eigen bedrijf

Als je een eigen bedrijf gaat starten moet je om ontzettend veel dingen denken. Verpakkingsmateriaal is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is zeker een cruciaal onderdeel in het verzendproces. Je verzenddozen moeten ergens vandaan komen, hier heb je dozen producten en leveranciers voor. Waar moet je opletten bij dozen kopen voor je eigen bedrijf? In dit artikel lopen we langs de drie belangrijkste punten.

Snelle levering

Tegenwoordig kun je niet meer aankomen zetten met lange levertijden, daar heeft niemand meer het geduld voor. Om snel te kunnen leveren heb je ook genoeg voorraad verzenddozen nodig. Als je op korte termijn ineens meer bestellingen binnenkrijgt dan je had verwacht moet je dozen leverancier snel nieuwe kunnen leveren. Vraag voor het tekenen van een contract naar hun levertijd. Tussen de 5 a 10 werkdagen is gemiddeld, duurt het langer dan is het raadzaam in onderhandeling te gaan of naar een andere partij te zoeken.

Welke mogelijkheden heb je?

Het maakt niet uit wat je verkoopt, het moet verzonden worden in een kartonnendoos. Of het nou kleding is of gameconsoles, alles wat je verzendt moet in een doos. Als je een grote voorraad hebt, werkt het makkelijk als je verschillende formaten dozen hebt. Een goed passende doos, zorgt voor minder vulmateriaal en is dus ook een stuk goedkoper. Maar pak ook niet een te kleine doos, want niets is frustrerender dan een vertraagd inpakproces. Als je alles weer moet uitpakken en in een grotere doos moet doen is dat zonde van je tijd. Goed, een passende doos dus, maar hoe regel je die? Doos leveranciers bieden vaak verschillende maten aan, ze kunnen je ook advies geven over welke soort doos het beste is voor het type producten die jij verkoopt.

Dikte van het karton

De dikte en de kwaliteit van het karton zijn zeker een belangrijke factor die je mee moet nemen in je beslissingsproces. Er zijn verschillende diktes mogelijk zoals: E-golf (1,6 mm), B-golf (2,8 mm) en C-golf (3,6 mm). Het dikste karton is automatisch ook het stevigste karton. Breekbare producten worden daarom ook vaak ik het dikste karton verpakt. Het E-golf karton klinkt nu echt als een product waar je nooit voor zou kiezen, maar voor producten als handdoeken, kleding en schoenen kun je gerust wat dunner karton gebruiken. Daar zal niet zo snel iets mee gebeuren, tenzij het echt uren in de regen staat, maar dat is ook voor het sterkste karton niet aan te raden.