Warme sfeer in huis met vouwgordijnen

Op zoek naar gordijnen voor in huis? Vouwgordijnen geven een mooie, huiselijke sfeer af en passen bij ieder interieur. Ze komen in allerlei kleuren en maten, dus wie weet zit er iets voor jou bij!

Wat zijn vouwgordijnen?

Zoals de benaming je misschien al doet vermoeden. worden vouwgordijnen bij het openen in delen opgevouwen. De bediening werkt hetzelfde als bij een gordijnen: je trekt aan een koord om de gordijnen te openen en de stof zal al vouwend omhoog gaan. Vouwgordijnen hebben echter wel een warmere en prettigere uitstraling dan rolgordijnen en zijn daarom steeds vaker in de huiskamer te vinden.  

Welke gordijnen passen bij jouw huis? 

Vouwgordijnen komen in allerlei soorten en maten. Voor ieder interieur is er wel een passend vouwgordijn te vinden. Om uit de vele gordijnen een keuze te maken is het eerst een goed idee om te kiezen uit een transparante, semi-transparante of gevoerd gordijnen. Vouwgordijnen laten meestal nog vrij veel licht door, wat zorgt voor een ruimtelijke en prettige sfeer in huis. Als je dit liever niet hebt kun je er voor kiezen om de vouwgordijnen te voeren. 

Hoe moet je vouwgordijnen ophangen?

Het ophangen van vouwgordijnen is vrij simpel: in drie stappen ben je al klaar! Bij aankoop van de gordijnen zul je alle onderdelen ontvangen die je nodig hebt voor de montage. 

Allereerst heb je de steunen nodig die aan het plafond gevestigd zullen worden. Je zult er twee in beide hoeken plaatsen en daartussen worden meer steunen geplaatst. Het aantal steunen dat je nodig zult hebben ligt aan de breedte van je gordijn. Schroef de steunen vast met de bijgeleverde schroeven. Vervolgens begin je met het bevestigen van de wandsteunen. Deze steunen worden op een soortgelijke wijze als de plafondsteunen aangebracht, dus bevestig eerst twee steunen aan beide zijkanten. Het wordt verzocht om zo veel mogelijk steunen te gebruiken zodat het gewicht van het vouwgordijn gedragen kan worden. Nu het systeem hangt is het tijd om de gordijnen op te hangen. Aan de steunen bevinden zich bevestigingshaakjes waar je de vouwgordijnen aan vast kan hangen. Zodra je een klik hoort zit je gordijn goed vast en ben je klaar!

Ook al kun je vouwgordijnen prima zelf monteren, kun je er ook voor kiezen om de gordijnen te laten ophangen door experts. ZIj komen dan bij je langs en zullen binnen no-time de gordijnen hebben gemonteerd. Ook kunnen deze montageservices je adviseren en je gordijnen opmeten. Zo weet je precies welke afmetingen je nodig hebt voor gordijnen in je huis.