Financial lease is dé lease-oplossing voor ZZP\’ers

Wanneer je ZZP'er bent, kan het zomaar zijn dat je een auto nodig hebt om jouw werk te kunnen doen. Dit kan gaan om een bedrijfsbusje of om een zakelijke auto waarmee je naar je afspraken kunt gaan. Maar hoe kom je als ZZP'er nu aan een auto? Dat valt nog niet mee! Je kunt, in de meeste gevallen, geen lening krijgen om een auto aan te schaffen en het leasen van een auto kan ook nog wel eens problematisch zijn. Tenminste, als je perse wilt gaan voor full operational lease. Kies je voor financial lease, bijvoorbeeld via lease.auto, dan rij je al snel een fijne auto!

Wat is financial lease?

Financial lease is een leasevorm waarbij jij al direct economisch eigenaar bent van de auto. Is de looptijd van de lease verstreken, heb je alle termijnen en de slottermijn betaald? Dan ben je ook juridisch eigenaar van de auto. Het is niet voor niets dat financial lease ook wel huurkoop wordt genoemd. Je hoeft hier geen onderpand voor te hebben. De auto is jouw onderpand. Een nadeel van financial lease kán zijn dat je alles zelf moet regelen: de verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud, de pechhulp, de afschrijving en de brandstof zijn allemaal voor jouw eigen rekening. Het gaat hier, over het algemeen, om gebruikte auto's.

Wat is (full) operational lease?

Een leasevorm die vooral gebruikt wordt door mensen die in loondienst zijn is (full) operational lease. Met full operational lease heb je te maken met één rekening per maand voor de auto, de verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud en de pechhulp. Alleen de brandstof is dan nog voor jouw rekening. Je weet met full operational lease van te voren precies hoeveel je iedere maand moet betalen gedurende de looptijd van je leasecontract. Is dat contract afgelopen, dan kun je gemakkelijk overstappen in de volgende spiksplinternieuwe auto.

Kies die auto die het best bij jou past

Je kunt natuurlijk, als je een bouwbedrijf hebt, kiezen voor het nieuwste model sportwagen, maar of dat heel praktisch is? Het is dan wellicht verstandiger om een auto te kiezen waar je daadwerkelijk je materialen in kunt meenemen. Ben je zelfstandige, maar heb je wat moeite met in- en uitstappen? Dan kies je natuurlijk voor een auto met een wat hogere instap. Moet je dagelijks veel kilometers maken om je zakelijke contacten te bezoeken? Kies dan voor een wat luxer model, bijvoorbeeld met een automatische transmissie en met cruise control. Dit rijdt een stuk meer ontspannen!