Alles wat je moet weten over de iPhone 13

Als je opzoek bent naar een nieuwe smartphone, Apple-fan bent, én graag het nieuwste van het nieuwste wil hebben, dan kun je niet om de iPhone 13 heen. De iPhone 13 kwam uit in September 2021 en heeft 4 verschillende versies: de iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 pro en de iPhone 13 pro max. De telefoon is te koop in 5 verschillende kleuren en 3 verschillende opslagcapaciteit niveaus. De standaard iPhone 13 is uitgerust met 128GB, maar er zijn nog twee uitgebreidere versies, de 256GB of de 512GB. Je moet wel heel wat in je mars hebben wil je die telefoons vol maken. Maar de iPhone 13 heeft meer te bieden dan alleen veel opslagruimte.

Wat is het verschil met de iPhone 12?

Als je de iPhone 12 naast de iPhone 13 legt dan lijken de twee telefoons erg op elkaar. Toch is de iPhone 13 een verbeterde versie. De batterij gaat langer mee en de camera kwaliteit is nog weer een stapje beter gemaakt. De batterij in de iPhone 13 is groter en het scherm is zuiniger, die combinatie zorgt ervoor dat de batterij langer meegaat. Ook de camera is weer verbeterd, de camera’s aan de achterkant van de telefoon zijn nu groter en in een diagonaal geplaatst in plaats van recht onder elkaar. De beeldstabilisatie is ook verbeterd ten opzichte van de iPhone 12. Dus als je last hebt van trillende handen zorgt de camera ervoor dat dit (bijna) niet te zien is op het gemaakte filmpje en dat is natuurlijk wel goed om te weten als je er toch naar kijkt.

Het verschil tussen de iPhone 13 en iPhone 13 mini

Het grootste en daarmee ook het duidelijkste verschil tussen de iPhone 13 mini en de iPhone 13 is het formaat. Mensen die een grote telefoon vervelend vinden kunnen het beste gaan voor een iPhone 13 mini. Je hebt voor deze twee telefoons dan ook verschillende hoesjes nodig. Een iphone 13 mini hoesje is net even anders van een iphone 13 hoesje. Beide type hoesjes zijn in allerlei kleuren en patronen te krijgen. Terug naar de telefoons zelf. Naast het formaat telefoon is ook het formaat batterij anders. Op zich is dit natuurlijk logisch, een kleinere telefoon betekent minder ruimte en dus ook een kleinere batterij. Vergeleken met de iPhone 12 mini gaat de iPhone 13 mini echter wel 1,5 uur langer mee. Verder zijn de twee telefoons na genoeg hetzelfde.