4 Tips wanneer je gaat kamperen 

Kamperen is iets wat veel mensen blijven doen, maar je hebt veel verschillende soorten kamperen. Je kunt een tentje in het bos kiezen, maar tegenwoordig bestaat er ook glamping. Wat voor kampeer trip jij gepland hebt maakt niet uit. Het gaat er namelijk nog steeds om dat je de dingen meeneemt die je nodig gaat hebben. Om ervoor te zorgen dat je niet alles vergeet hebben wij een aantal tips waar je vooral aan moet denken wanneer jij alle spullen inpakt om te gaan kamperen. 

1. Zorg voor een comfortabele tent

Als eerst is het erg aan te raden om op zoek te gaan naar een comfortabele tent. Dit is tenslotte wel jouw huis voor de komende dagen. Ga dus op zoek naar een tent die past bij jouw wensen en eisen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan een tent met een opblaasbare voortent. Het voordeel van een opblaasbare voortent is dat de stangen zijn vervangen door plastic onderdelen die gevuld worden met lucht. Een stuk makkelijker om op te zetten en af te breken. In andere woorden je hebt veel sneller alles in en uitgepakt. Als je op zoek bent naar handige kampeerspullen als deze dan is stassar er aan te raden. Bij stassar kun je terecht voor heel veel spullen. Neem vooral zelf eens een kijkje als jij nog op zoek bent naar spullen voor jouw kampeer trip.

2. Maak een checklist 

Als je gaat kamperen dan moet je vaak veel spullen meenemen. Om deze reden is het dan ook erg slim om voorafgaand van de reis een checklist te maken. Je schrijft hier alles op wat je moet meenemen, zodat wanneer jij je spullen gaat pakken je enkel de checklist hoeft te volgen. Op deze manier is de kans veel kleiner dat je belangrijke spullen gaat vergeten.

3. Neem voldoende eten en drinken mee

Een heel belangrijk onderdeel is het eten en drinken. Zeker als je niet gaat kamperen in een hele bewoonde wereld dan moet je zorgen voor genoeg voedsel. Denk dus aan het meenemen van water en eten waar jij de komende dagen mee kunt doorkomen.

4. Weet waar je heen gaat 

Als laatst is het ook verstandig om vooraf al te weten waar je gaat kamperen. Om teleurstelling te voorkomen is het slim om goed onderzoek te doen waar je wel en niet kunt kamperen en reserveer en plek als dat nodig is. Doe dus goed onderzoek en zorg ervoor dat je een super leuke vakantie tegemoet gaat.