Een lounge dining set zorgt voor gezellige avonden in de tuin

Er zijn, in de zomer, maar weinig dingen zo fijn als samen eten in de tuin. Of je nu wel of niet van barbecueën houdt, samen eten is, juist in de zomer, het fijnste dat er is. Maar daar moet je wel de goede tuinmeubelen voor hebben. Kies een lounge dining set en heb nu alvast voorpret. Het grote voordeel van een lounge dining set is dat je hieraan op een normale hoogte aan tafel kunt eten. Je hoeft dus niet met je bordje op schoot. Ook kun je bij een lounge dining set gemakkelijk een kinderstoel aanschuiven. Zo'n set is dus geschikt voor het hele gezin. Als dat geen fijne zomer wordt!

Waar zet ik de lounge dining set neer?

Wanneer je kiest voor een lounge dining set is het wel zo fijn als deze in één keer op de juiste plek gezet wordt. En dus is het belangrijk om te bepalen welke plek dat is in jouw tuin. Een paar factoren om rekening mee te houden: de windrichting. In de meeste plaatsen waait de wind, over het algemeen, van dezelfde kant. Om te voorkomen dat je eten van je bord waait, is het wel zo handig om de lounge dining set uit de wind te zetten. Je kunt hiervoor ook een windscherm plaatsen. De zon is een andere factor. Wil je graag buiten lunchen? Zorg dan voor een goede zonwering. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mooie parasol of een schaduwdoek.

Plaats de set in je veranda

Wil je niet binnen eten, maar ook niet helemaal buiten? Zet de dining set dan onder de veranda of de overkapping. Je kunt er dan ook in de late zomer, de nazomer en in de herfst nog gebruik van maken. Sterker nog, met een goede heater kun je er zelfs in de winter en de vroege lente terecht!

Hoe maak je de set nog mooier?

Kies fleurige kussens voor op de bank en een mooi tafelkleed voor op de tafel. Natuurlijk pas je je servies daar ook op aan. Net als de kleur van de parasol of het schaduwdoek. Door van de set een soort van eetkamer, maar dan anders, te maken, zul je er meer gebruik van maken. Kies een weerbestendig tafelkleed dat gewoon kan blijven liggen. Dit voorkomt dat takjes, steentjes en vogelpoep je tafel kunnen beschadigen. Voor de winter gebruik je een goede, stevige afdekhoes. De kussens kunnen dan binnen worden gewassen en opgeborgen.