3 redenen waarom je blij wordt van groene zakelijke energie

Ondernemers in Nederland kiezen de laatste jaren steeds vaker voor groene kleinzakelijke of grootzakelijke energie. Dat is niet heel vreemd: groene stroom is duurzame energie wat betekent dat het beter voor de wereld is dan grijze energie. Het zijn niet alleen de ondernemers die hier de voorkeur voor hebben; ook consumenten in Nederland hebben sinds de coronacrisis het gevoel dat ze duurzamer willen leven. Groener leven en werken begint bij groene stroom. Daarom lees je in dit artikel meer over waarom jij als ondernemer blij wordt van groene zakelijke energie.

Groene energie is minder vervuilend voor het milieu

Wat in ieder geval goed is om te weten, is dat groene stroom minder vervuilend is voor het milieu dan grijze energie. Om te weten hoe dat precies zit, moeten we kijken naar de energiebron en productiewijze van beide soorten energie. In het geval van grijze stroom wordt er geput uit fossiele bronnen, zoals steenkool en aardolie. Deze fossiele brandstoffen zijn niet onuitputtelijk wat betekent dat ze op een dag op zullen zijn als we eruit blijven putten zoals we dat nu doen. Des te minder ervan te gebruiken is, des te hoger de prijs gaat liggen. Daarbij zijn fossiele brandstoffen erg vervuilend. Bij het productieproces van grijze energie komt ontzettend veel CO2 vrij. CO2 zorgt er onder andere voor dat er een gat in de ozonlaag ontstaat waardoor het klimaat verandert. Bij de productie van groene energie zit dat gelukkig anders. Daar wordt uit natuurlijke bronnen geput die nooit op kunnen gaan. Ook komt er bij het productieproces veel minder CO2 vrij, wat dus beter is voor het milieu en het behoud van de wereld.

Geld besparen op groene stroom door energie vergelijken

Natuurlijk worden we erg blij van een blije en gezonde wereld, waardoor het goed is om hier eens naar te kijken. Waar we natuurlijk ook enorm vrolijk van worden, is dat je net als bij grijze stroom geld kunt besparen op je groene zakelijke energierekening wanneer je begint met zakelijk energie vergelijken. Veel ondernemers hebben het idee dat groene energie veel duurder is dan grijze stroom. Zolang je altijd aan de slag gaat met energie vergelijken, hoeft dat gelukkig niet zo te zijn. Het goede nieuws is dat je niet eens zelf op zoek hoeft te gaan. Online vind je een handige zakelijke energievergelijker waarmee je binnen no time een passende energiedeal voor jouw onderneming vindt. Let op: om zo’n vergelijker te kunnen gebruiken, moet je weten wat je jaarlijkse energieverbruik is. Met die gegevens kan de tool op zoek gaan naar de beste match. Om altijd een zo voordelig mogelijk energiecontract voor je bedrijf te kunnen scoren, is het aan te raden om wanneer het einde van een energiecontract in zicht komt aan de slag te gaan met zo’n vergelijker.

Je kunt je eigen groene zakelijke energie opwekken

Wat tot slot een groot voordeel is van groene stroom is dat je het zelf op kunt wekken. Bij grijze energie kan dat absoluut niet. Om je eigen groene zakelijke energie te produceren heb je zonnepanelen en een omvormer nodig. Het is afhankelijk van je jaarlijkse energieverbruik hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Hoewel de prijs van zonnepanelen alsmaar aantrekkelijker wordt, is het nog steeds een behoorlijke investering. Maar: hierbij moet je onthouden dat je zo’n investering er altijd na een aantal jaren uit hebt. Gemiddeld gaan zonnepanelen 20 tot 25 jaar mee en heb je zo’n investering er gemiddeld binnen acht tot tien jaar uit. Dat houdt in dat je nog heel wat jaren profiteert van gratis zonne-energie die ook nog eens duurzaam is. Op die manier bespaar je ontzettend veel geld en draag je je steentje bij aan een betere wereld –  een betere combinatie is er bijna niet.